Hindistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Hindistan Vatandaşlığı

HİNDİSTAN OTURMA İZNİ

Hindistan için vizeye kimin ihtiyacı var ve hangi türler var?
Hindistan'a taşınmanız için organize etmeniz gereken ilk şey vizenizdir. Varışta çıkarılan vizeler bulunmadığından, kendi ülkenizdeki bir elçilik veya konsolosluğa vize başvurusu yapmak zorunda kalacaksınız.
Hindistan'a gelen tüm yabancı uyrukluların geçerli bir pasaport ve geçerli bir Hint Vizesi olması gerekmektedir. İstisnalar Butan, Nepal ve Maldivler'dir. PIO (Hint Menşeili Kişi) ve OCI (Hindistan Yurtdışı Vatandaşı) Kartlarının sahipleri yalnızca pasaporta ihtiyaç duyar.
Başvuru süreci çok zaman alıcı olabildiğinden, önceden vize için başvurmanız gerekmektedir. İşlem daha uzun sürebilir, ancak bir aydan az sürmemektedir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Hindistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Hindistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Hindistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Hindistan için vize başvurusu
Konaklamanın süresi ve amacına bağlı olarak, farklı vizeler için başvurmanız gerekecektir. Ne yazık ki, başvuru formları ve işlemleri, başvurduğunuz ülkeye ve hatta bazı ülkelerde başvurduğunuz ülkeye göre de farklılık gösterebilir. Vize başvurunuzu doldururken doğru formu kullandığınızdan emin olun.
Başvurduğunuz vize türü ne olursa olsun, tüm vize başvurularınız için ihtiyaç duyacağınız bazı belgeler vardır. Bunlar:
pasaportunuz, en az altı ay geçerli (veya başvurduğunuz süre boyunca) ve içinde en az üç boş sayfaya sahip olmalı
pasaporta uygun iki adet fotoğraf
İlgili vize başvuru formları; iki adet doğru şekilde doldurulmuş ve imzalanmış
Hindistan'a gelişinizden altı gün önce sarı hummaya yakalanma riski yüksek bir ülkede bulunuyorsanız, hastalığa karşı aşılanmış olduğunuzu gösteren sarıhumma aşı belgesi vermelisiniz. Daha fazla bilgi için http://www.who.int/ith/en adresindeki web sitesini kontrol edin.
Tüm vize türlerinin, verildiği tarihten itibaren başladığını akılda tutmanız önemlidir; bu nedenle, daha sonraki bir tarihte geçerli olacak bir vizeye önceden fazla başvuramazsınız.
Transit Vizeler
Transit Vizeler, yurtdışında Hintli misyonlar tarafından verildiği tarihten itibaren 15 gün içinde 72 saate kadar durmalar için verilir. Bu vizeler sadece başka bir ülkeye giderken gidiş uçuşlarında verilir.
Vizeye başvururken uçak biletinizin bir kopyasını ve gerekirse nihai varış noktanız için vizeyi sağlamanız gerekecektir.
Turist Vizeleri
Hindistan’da turist vizeleri altı ay için geçerlidir. Bir turist vizesi, çoklu giriş vizesi olarak verilir. Bu vizenin uzatılabilir olmadığını ve dönüştürülebilir olmadığını unutmayın. Turist vizeniz sona erdiğinde Hindistan'dan yeni vize almak için ayrılmanız gerekir.
Arka arkaya iki kez turist vizesi almanız biraz zor olabilir. Bununla birlikte, yakınlardaki Katmandu yeni bir vize almak için uygun bir yerdir.
Çocuklarınızla birlikte seyahat etmek istiyorsanız ve pasaportunuz onaylandıysa, yalnızca başvurunuza çocuğunuzun pasaport boyutlu bir fotoğrafı eklemeniz gerekecektir. Hiçbir ekstra ücret alınmaz.
Ticari Vizeler
Bir iş gezisinde Hindistan'ı ziyaret ediyorsanız, işletme vizesi almanız gerekir. Ticari vizeler genellikle altı ay geçerlidir, ancak ayrıca 5 yıla kadar vadeli ticari vizeler de alabilirsiniz. Her ziyaret için Hindistan'da kalış süresi 180 gün ile sınırlıdır. Vizeniz altı aydan fazla sürüyorsa, Hindistan'dan ayrılmanız ve 180 günlük süreyi aşmamak için yeniden girmeniz gerekir. İşletme vizeleri, çoklu giriş vizeleri olarak verilir.
Ticari vizeye başvurmak için seyahatinizin amacının ticaret olduğunu kanıtlamanız gerekir. Çalıştığınız şirketten, kişisel bilgilerinizi ve Hindistan'daki iş ortaklarınızla ilgili bilgileri içeren iki adet yazı yazmanız gerekecek. Ayrıca, Hintli iş ortağınız bir davet mektubu göndermelidir. Mülakat elçilikteki yetkililerden biri tarafından yapılabilir.
İstihdam için Hindistan vizeleri ve çalışma izni
E-Visa olarak da adlandırılan istihdam vizeleri, Hindistan'da bir uluslararası veya bir Hintli şirkette için çalışmak isteyen yabancılara verilir. Hindistan'da staj yapmak istiyorsanız, E-Visa'ya da ihtiyacınız olacaktır.
İstihdam vizeleri için başvuru süreci karmaşık ve zaman alıcı. İstihdam vizeniz otomatik olarak Hindistan için bir çalışma izni niteliği taşıyor, bu yüzden bir çalışma vizesi almak için herhangi bir ek izin başvurusunda bulunmanız gerekmeyecek.
Başvurunuz ya sizin tarafınızdan ya da şirketiniz tarafından yapılabilir. Başvurunuzu kendiniz yaparsanız, kendi ülkenizdeki Hindistan elçiliğine veya konsolosluğuna göndermeniz gerekir. Şirketiniz başvuruyu yönetirse, Hindistan'da da gönderilebilir.
Belgeler
Yukarıdaki belgelere ek olarak aşağıdakileri sağlamanız gerekir:
orijinal iş sözleşmeniz
kendi ülkenizden iyi bir davranış (sicil kaydı) belgesi
sağlık sertifikası
İstihdam Vizesi Proforması (vize başvurunuza eklenmiş)
E-Visa şirketi / maaş / vergi özeti proforması (ayrıca eklenmiş)
Şirketinizin kaydının kanıtı
Hindistan'daki işinizi değiştirmek isterseniz, yeni bir iş vizesi için başvurmanız gerekir. Yeni vize için ülkenizdeki bir elçilik veya konsolosluğa veya Hindistan'daki bir FRRO / FRO (Yabancılar Bölgesel Kayıt Ofisi / Yabancılar Kayıt Ofisi) başvurabilirsiniz.
Eşlerin ve ailelerin girişi vizeleri
Giriş Vizeleri, altı aydan beş yıla kadar olan kalışlar için geçerlidir, birden fazla kayıt yapılabilir. Bu vizeler yalnızca Hindistan kökenlilere veya Hindistan'da çalışan kişilerin aile üyelerine verilir.
Giriş vizesine başvurmak için ek belgeler sunmanız gerekecek. Eğer Hint kökenli bir kişiyseniz, aşağıdakilerden herhangi birini teslim etmeniz gerekir:
doğum belgesi
veya PIO kartınız
Bir iş vizesi sahibinin aile üyesi olarak bir giriş vizesi için başvurursanız, şunları sağlamanız gerekir:
istihdam vizesinin bir kopyası
ilişkinizi ispatlamak için aile kaydının bir kopyası
İkinci durumda, vizeniz genellikle istihdam vizesi geçerli olduğu zaman verilir. E-Visa ile birlikte uzatılabilir. Buna ek olarak, bazen bağımlı vize olarak adlandırılan giriş vizesi, Hindistan'da çalışmaya başlamanız durumunda da bir istihdam vizesine dönüştürülebilir.
Hindistan'ın gey veya lezbiyen birliklerini tanımadığını unutmayın.
Öğrenci Vizeleri
Hindistan için öğrenci vizesi, Hindistan'da öğrenim süresi boyunca geçerlidir. Her sene en fazla 5 yıla kadar yenilenmeleri gerekiyor. Hindistan'daki tanınmış kurumlarda düzenli çalışmalarda hakiki öğrencilere çoklu giriş vizeleri verilir.
Genel dokümantasyonun yanı sıra, başvuru için ek belgeler de sağlamanız gerekecek:
Hindistan'daki eğitiminiz boyunca yeterli maddi imkanın kanıtlanması
tanınmış bir Hintli üniversite veya okul tarafından verilen bir kabul mektubu
Gazeteci Vizeleri
Gazeteciler 3 aylık, tek girişli gazeteci vizesi başvurusunda bulunabilirler. Saygın bir medya ajansından bir mektup veya yazı ile mesleki statünüze dair kanıt sunmanız gerekecektir. Bir film çekmek için Hindistan'a seyahat etmek isterseniz özel başvuru formları doldurmanız gerekir.
Kısıtlı / Korumalı Alan İzinleri
Hindistan'da belirli bölgelere girmek için özel izninize ihtiyacınız olacak. Bu bölgeler, Manipur, Mizoram, Arunaçal Pradesh, Nagaland ve Sikkim gibi doğu devletlerini (Myanmar ve Bangladeş'e olan yakın konumlarından dolayı) içermektedir. Kuzey ve Kuzeybatı'taki bazı bölgelerde ayrıca Cammu ve Keşmir, Rajasthan ve Himachal Pradesh'in parçaları da dahil olmak üzere özel bir izin gereklidir. Bu bölgeler, özellikle Cammu ve Keşir, son on yılda terörist faaliyetleri gördüğünden onları ziyaret ederken özel dikkat göstermelisiniz. Andaman ve Nicobar Adaları, Sınırlı / Koruma Alanı İznine sahip olmanızı gerektirir.
İzin, Devletin Mukim Komiseri, Eyaletin FRRO'su veya Yeni Delhi'deki İçişleri Bakanlığı Dış Dairesi tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Uygulama nispeten kolaydır - bölgedeki kalışınızın amacı ve süresini gösteren bir formu doldurmanız yeterlidir. İzinler aynı gün düzenlenir.
Hindistan için kayıt ve ikamet izni
Kimler kaydolmalı?
180 günden fazla süreyle Hindistan'a giren yabancılar Yabancılar Bölge Kayıt Bürosu'na (FRRO) veya bölge yetkilisi olan yerel polis karakolunun müfettişliğine kaydolmak zorundadır. Hintli kökenliler de kayıt olmaya ihtiyaç duyuyorlar.
Kalacağınız süreye bakılmaksızın, Hindistan'a gelişinizden itibaren 14 gün içinde kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. 16 yaşından küçük çocuklar tescilden muaftır. Pakistan vatandaşlarının Hindistan'a gelişinden itibaren 24 saat içinde kayıt yaptırmaları gerekiyor ve Afgan vatandaşlarının 7 gün içinde kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Geç kayıt yaptırmadığınız sürece kayıt ücreti yoktur, aksi takdirde sizden 1.400 R $ ödemeniz istenecektir. Kayıt tarihinin, Hindistan'da kalmanıza izin verilen süre üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını unutmayın; bu yalnızca vizenizle ilgilidir. Hindistan'da daha uzun kalmak isterseniz, vize yenilemesi veya vize uzatımı için başvurmanız gerekecek.
Daha küçük bir şehirde polis karakoluna kayıt olursanız, Hintli bir arkadaşınızı getirmeniz sizin için yararlı olacaktır - yabancı kayıtlarla uğraşan subaylar genellikle İngilizce konuşamıyorlar. Polis karakoluna birkaç kez ziyaret ve kayıt işlemlerini tamamlamak için çok sabır gerektiren durumlardır.
Hindistan'da Kayıt Olmak
Hindistan'a kayıt olmak için pasaportunuzu, pasaportunuzun ve vizenizin bir kopyasını, dört pasaport fotokopisini, adres belgesini ve çalıştığınız okul veya şirketten bir mektup göndermeniz gerekecek. Hintli burs sahipleri ICCR (Hindistan Kültürel İlişkiler Konseyi) sertifikasını alabilirsinir. Burs almayan öğrenciler yeterli fonun kanıtına ihtiyaç duymazlar. Hava / tren ücretinizi uçuş / tren numaranız için kontrol edin, çünkü bunları göstermek isteyebilirsiniz. Kayıt için FORM 'A' + 1'in 3 kopyasını doldurmanız gerekmektedir. Beklerken okumak için bir kalem ve bir kitap getirmeniz gerçekten sizi kurtarabilir.
Tüm belgeleriniz işlendikten sonra adresinizi doğrulamak üzere bir polis memuru sizi ziyaret edecektir. Son olarak, polis memurları tarafından gösterilmesini istenebileceğinden, pasaportunuzda her zaman tutmanız gereken bir kayıt belgesi verilecek. Orijinal belgeleri kaybetmeniz durumunda gerçekten faydalı olabilecekleri için, kayıt belgesinin ve pasaportun birkaç kopyasını yapmak en iyisidir.
Oturma izni
Kayıt belgenizi aldıktan sonra, yasal olarak Hindistan'da çalışmanız için gereken bir oturma izni için başvurabilirsiniz. Oturma izni başvurusunda bulunabilmek için öncelikle bir PAN Kartı (Kişisel Hesap Numarası Kartı) almalısınız.. Son olarak, PAN Kartınızı ve kayıt belgenizi FRRO / karakola götürün ve ikamet izninizi alın.
Hint kökenli yabancılar
OCI ve PIO Kartları için nereye başvurabilirim?
Hindistan vatandaşı olmadığınız halde, geçerli bir ulusal pasaportunuzla birlikte geçerli bir PIO (Hindistanlı Kişi) veya OCI (Hindistan Yurtdışı Citizen) Kartı bulunduruyorsanız, ayrı bir vize almadan Hindistan'a girme izni alırsınız.
Hindistan çifte vatandaşlığa veya ikili uyrukluğa izin vermediğinden alternatif çözümler var. Bunlar OCI veya PIO Kartıdır. Her ikisi de, herhangi bir zamanda ve herhangi bir amaç için ülkeyi ziyaret etmenize izin verir.
Hindistan Denizaşırı Vatandaşları (OCI)
OCI Kartı, sahiplerine, tarım ve plantasyona yatırım yapma hakkı hariç olmak üzere, yurtdışında yaşayan Hint vatandaşları için geçerli olan aynı haklar ve ayrıcalıkları sağlar. OCI Kartı ile ülkeye girmek, bir banka hesabı açmak ve okula çocuğunuzu göndermek çok kolaylaşıyor.
Bununla birlikte, Yurtdışı Vatandaşlığı, Hindistan'ın tam bir vatandaşlığı kabul edilmez. Bir OCI Kartı sahipleri oy kullanma, herhangi bir kamu görevini üstlenme yetkisi yoktur ve kamu hizmetlerine atanamazlar. Ayrıca, Hindistan'daki kısıtlı alanları ziyaret etmek istiyorsanız, Koruma Alanı İzni başvurusunda bulunmanız gerekir.
Başvuru Süreci
OCI Kartına başvurmak isterseniz, yerine getirmeniz gereken bazı koşullar vardır. Hindistan dışındaki herhangi bir ülkenin vatandaşı olmalısınız.
26 Ocak 1950'de veya sonrasında herhangi bir zamanda Hindistan vatandaşı olanlar
26 Ocak 1950'de Hindistan vatandaşı olmaya hak kazanmış olanlar
1947 Ağustos'unun 15'inci gününden sonra Hindistan'ın bir parçası haline gelen bir bölgeye mensup olanlar
veya yukarıda tanımlanan bir kişinin torunu olanlar
Bulunduğunuz ülkenin çifte vatandaşlığa izin vermesi gerektiğini unutmayın. Buna ek olarak, Pakistan veya Bangladeş vatandaşı olan veya şimdiye kadar vatandaş olan kişiler OCI Kartı için başvuramaz.
Hindistan Yurtdışı Vatandaşlığına yaşadığınız ülkedeki Hindistan elçiliği veya konsolosluğundan başvurabilirsiniz. Süreç basittir ve başvuru formunu çevrimiçi doldurmanız ve ilgili elçilik veya konsolosluğa göndermeniz yeterlidir. Bununla birlikte, başvurunuzu işleme koymanız dört aya kadar sürebilir.
Her şey bittikten sonra OCI Kartınızı alırsınız. OCI Kartını alırken, pasaportunuzu da U-Visa olarak almanız gerekir. OCI Kartınız yalnızca pasaportunuz ve U-Visa ile bağlantılı olarak geçerlidir.
Hint kökenli kişiler (PIO)
PIO Kart sahipleri genellikle OCI Kart sahipleri ile aynı haklara sahiptir. Bununla birlikte, PIO Kartları 15 yıl geçerlidir ve daha sonra yenilenmesi gerekir. Başvuru koşulları Hindistan Denizaşırı Vatandaşlığı kadar katı değildir. Daha önce üç kuşağa kadar olan Hint kökeninizi ispatlamalısın. Hindistan vatandaşlarının veya Hint kökenli kişilerin eşleri ayrıca bir PIO Kartı için başvuruda bulunabilirler. Başvuru işlemi iki ila dört hafta arasında sürer.
Pakistan ve Bangladeş vatandaşlarının bir PIO Kartı başvurusunda bulunamayacağını unutmayın.


Hindistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Hint Vatandaşlığı ve Kanun Bilgilendirmesi (Şartlar Dahil)
Hindistan vatandaşlığı için kimler başvurabilir?
Hint vatandaşlığı kayıt veya vatandaşlığa geçirme yoluyla edinilebilir. Bir Hint vatandaşı olmanın tam süreci, milliyetinize ve sizin Hint kökenli olup olmadığınıza bağlıdır.
Kayıt Vatandaşlığı
Aşağıdakiler de dahil olmak üzere kayıt yoluyla Hint vatandaşlığına başvurabilecek birkaç grup vardır:
Hindistan'da 7 yıldır ikamet eden Hint kökenli kişiler. Başvuran veya anne babasından birisi Hindistan'da doğmuş olmalı
Hindistan menşeli olan ve genellikle Hindistan dışında herhangi bir ülkenin veya yerin sakinleri olan kişiler
Hindistan vatandaşı olan ve 7 yıldır Hindistan'da yaşayan veya evli olan kişiler
anne ve babası Hindistan vatandaşı olan küçük çocuklar
beş yıl ve sekiz yıl boyunca Hindistan'da yaşayan Singapur ve Kanada vatandaşları
Vatandaşlığa kabul yoluyla vatandaşlık
Geçen on dört yılın on iki ayında Hindistan ikamet ettiyseniz, vatandaşlığa kavuşturma yoluyla Hint vatandaşlığı elde edebilirsiniz. Buna ek olarak, bu madde başvurunuzdan önceki on iki ayı kesintisiz olarak Hindistan'da geçirdiniz demektir.
Hint vatandaşlığına başvurular
Hint vatandaşlığına başvuru prosedürü kayıt ve vatandaşlığa geçişle aynıdır.
Başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgedeki Bölge Sulh Ceza Mahkemesine gönderin. Belge gereksinimleri, uyruğunuza göre değişir.Ancak vize başvurusunda kullandığınız belgeler başvuru formuyla birlikte verildiği takdir de çok nadir ek belgeler talep edilebilir.
Her başvuru, Yurttaş Kanununun uygunluk gerekleri açısından İçişleri Bakanlığı (MHA) tarafından incelenir. Vatandaşlık başvurusu kabul edilinceye kadar yabancı yurttaşlığından vazgeçmemeli ve karar hakkında bilgilendirilmelisiniz. Hindistan vatandaşlığınız kabul edildiğinde, mevcut vatandaşlığınızı bırakmanız ve MHA'ya kanıt göstermeniz gerekecektir.


Hindistan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Yurtdışında ikamet eden NRI (Hindi Vatandaş) 'lerin belirli bir zaman diliminde yabancı vatandaşlığa sahip olmaları gerekip gerekmediğine karar vermeleri gerekir. Hindistan'ın çifte vatandaşlığa izin vermesi halinde böyle bir karar daha kolay olurdu, ancak durum böyle değil. Artık yabancı yurttaşlık alan NRI'ler, Hindistan vatandaşlığını resmen reddetmek zorundadır. Böyle bir kararın artı ve eksilerini dikkatle düşünmek önemlidir. Bu gibi durumlarda koşullar değişebilir ve Hindistan vatandaşlığını geri kazanmasının kendileri için daha avantajlı olacağı düşünülebilir. Bir NRI'nin yabancı vatandaşlığa sahip olması veya almaması gerekip gerekmediğine dair kesin bir cevap bulunmamaktadır, çünkü her kişinin koşulları ve gelecek planlaması benzersizdir . Bununla birlikte, değişen yurttaşlığa ilişkin birkaç avantaj ve dezavantaja bakabiliriz.


Hindistan'da yaşam şartları nelerdir ?

Yaşam Koşulları
Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 11,219.43 Rs
Daire (1 yatak odası) Merkez dışında 7,030.87 Rs
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 27,188.30 Rs
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 16.710.73 Rs
Şehir Merkezinde Daire Metre Kare Fiyatı 93.191.08 Rs
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 46.392.54 Rs
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 35.503.96 Rs
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 9.91
Nerede Yaşamalı ?
Hindistan’ın dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olduğunu unutmayın. Nüfus 1.324 Milyar !
Haydarabad
Haydarabad, Hindistan'ın en önde gelen kültür merkezi olan en iyi Hint şehri. Şehir tarihsel olarak inci olarak biliniyordu ve Charminar Haydarabad'ın imzasıydı.
Pune
Pune, Maharashtra'nın kültürel başkenti olarak kabul edilen, yaşanacak en iyi ikinci Hint şehri olarak seçildi. Şehir, otomobil endüstrileri, bilgi teknolojisi ve Asya-Pasifik bölgesinde en hızlı büyüyen şehirlerden biri olarak biliniyor.
Bangalore
Bangalore, Hindistan'ın silikon vadisi olarak bilinen Hindistan'ın ileri teknoloji endüstrisidir. Kent, yıl boyunca iklimi ile tanınıyor ve Hindistan'ın en hızlı büyüyen ikinci büyük metropolü.
Chennai
Chennai, Tamil Nadu'nun başkenti ve Hindistan'ın Güney Hindistan'daki en büyük kültür ve eğitim merkezidir. Kent Güney Asya'nın Detroit'u ve çoğu yabancı turist tarafından ziyaret edilen Hint şehirlerinden biri olarak biliniyor.
Bombay
Hayal şehri Mumbai hayalperest, Bollywood yıldızı, emekçi, gangsterler ve milyonerlerle doludur. Mumbai veya Bombay, Hindistan'ın finans ve eğlence sermayesi ve ayrıca Hindistan'ın en zengin 10 şehri, GSYİH'ya dayalı Hindistan'ın en zengin şehridir.
Kalküta
Veya Kolkata, Hindistan'ın en büyük ikinci şehri ve Hindistan'ın en eski işletme limanı olan Kolkata Limanı'nın evidir. Şehir, Doğu Hindistan'ın temel eğitim merkezidir ve en iyi toplu taşıma sistemi için Hindistan'daki altı kent arasında en üst sıralardadır.
Yeni Delhi
Yeni Delhi, zengin bir tarihe sahiptir ve yaşanacak on en iyi Hint kentinden biri olarak seçilmiştir. Hindistan'ın ulusal başkenti, özellikle peyzajlı güzel bahçeleri ile ünlü birkaç tarihi mekana ve müzeye ev sahipliği yapmaktadır.


Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın